maandag, 3. mei 2010 - 19:39 Update: 08-07-2014 1:04

Kampioen FC Twente gehuldigd in Enschede

Enschede

(Elfvoetbal) Op een parkeerterrein bij de Grolsch Veste hebben tienduizenden fans maandagavond de huldiging van landskampioen FC Twente meegemaakt.

Op een besloten bijeenkomst voorafgaand aan de huldiging kreeg trainer Steve McClaren op zijn 49ste verjaardag de gouden stadsspeld van Enschede. Alle spelers kregen de zilveren Enschede-penning.

Rond 16:00 begonnen de festiviteiten op P1 bij het stadion van FC Twente. De verwachting is dat de spelers zich daar rond 18:00 uur zullen laten zien. Het feest duurt tot ongeveer 20:00 uur.

Gisteren ontstond een complete chaos op de A1 richting Enschede, toen tienduizenden supporters spontaan de kampioen van Nederland kwamen bekijken bij zijn intocht in Enschede. Vandaag is de officiële huldiging gepland. De politie raadt mensen aan om per trein of met de fiets naar Enschede te komen, om zo een nieuwe verkeerschaos te voorkomen.

UPDATE 18.45 uur:
Volgens de politie zijn bijna 30.000 fans aanwezig bij de huldiging van FC Twente op een terrein bij de Grolsch Veste in Enschede. Er heerste een gemoedelijke sfeer. De spelers en trainer stapten rond 18.15 uur het podium op.

De voorspelde verkeerschaos in Enschede is uitgebleven. Volgens de politie namen veel bezoekers de oproep van de politie ter harte om met het openbaar vervoer of per fiets te komen. De oproep blijft overigens van kracht.


Heeft u foto's van deze gebeurtenis? mail ze dan naar uwblik@blikopnieuws.nl
Categorie:
Tag(s):