woensdag, 5. mei 2010 - 13:33 Update: 08-07-2014 1:04

Kenneth Perez: 'Ik stop bij FC Twente'

Enschede

(Elfvoetbal) Het zat er al even aan te komen, maar nu is de kogel door de kerk. Kenneth Perez (35) heeft dinsdag de beslissing genomen om te stoppen met voetballen in de Nederlandse Eredivisie. Dit liet hij weten in het tv-programma Pauw en Witteman.

Perez liet bij het kampioensfeest al duidelijk zijn twijfels blijken of hij al dan niet volgend jaar met kampioen FC Twente de Champions League zou ingaan.

Na het grote feest van maandag had de Deen dinsdag een gesprek met trainer Steve McClaren. Perez: "Hij is het eens met mijn beslissing. Ik wilde graag op mijn hoogtepunt in Nederland stoppen. Dat is gebeurd met dit kampioenschap."

Op de vraag wat hij nu goed doen, liet Perez blijken dat hij er nog niet uit is. "Ik ga de komende tijd gebruiken om na te denken over de toekomst. Misschien ga ik nog in het buitenland spelen, maar ik ben er nog niet uit. Dat ligt ook aan de aanbiedingen die er komen."

Al jaren roept de Deen in ieder geval dat hij graag televisiepresenatator zou willen worden. "Ja, televisie maken is iets wat ik zeker wil gaan doen. Ik zou mezelf graag richten op het presenteren, analyseren kan namelijk iedereen", grapte Perez, wijzend naar Jan van Halst die naast hem aan tafel zat bij Pauw en Witteman.

Perez kwam twee jaar geleden naar Twente, waarmee hij vorig seizoen tweede en dit seizoen eerste werd. Zijn contract bij de Tukkers liep deze zomer af. Daarnaast speelde hij in Nederland voor Ajax, PSV, AZ en MVV.
Categorie:
Tag(s):