woensdag, 10. februari 2010 - 21:25

Kenteken aanhanger met carnaval alleen dit jaar nog verplicht

Den Haag

Minister Eurlings heeft besloten de kentekenplicht voor aanhangers en opleggers die alleen op de openbare weg gebruikt worden voor speciale gelegenheden zoals carnavalstochten of bloemencorso’s af te schaffen. ‘Daarvoor geeft de wegbeheerder, meestal de gemeente, een tijdelijke vergunning af’, meldt het ministerie van Verkeer en Waterstaat woensdag.

De Ministerraad is op voorstel van Minister Eurlings met de maatregel akkoord gegaan. Alleen dit jaar geldt de kentekenplicht dus nog, volgend jaar is een kenteken niet meer nodig.

Eurlings is blij met het besluit: ‘Elk jaar zijn er duizenden mensen die in schuren of zalen maandenlang keihard werken om de mooiste praalwagens te maken. Deze praalwagens komen meestal maar een paar keer per jaar op de openbare weg. Toch moet dan voor deze wagens helemaal een kenteken worden geregeld wat leidt tot administratieve rompslomp en extra kosten. Dat is natuurlijk nogal overdreven en daarom maken we daar nu een eind aan. Overbodige regels schrappen is leuk, maar met carnaval helemaal! '

Door het schrappen van de kentekenplicht mag de wegbeheerder toestaan dat een voertuig met kenteken een aanhanger zonder kenteken trekt. Daarmee wordt voorkomen dat een aanhanger die maar één of enkele keren per jaar op de openbare weg komt een kenteken moet hebben en dus ook ieder jaar APK moet worden gekeurd.
Provincie:
Tag(s):