dinsdag, 30. maart 2010 - 12:48

Kenteken verraadt doorrijder

Utrecht

Een automobilist die was doorgereden na een aanrijding kon worden aangehouden omdat hij zijn kentekenplaat op de plaatst van het ongeval was verloren. Een fietser raakte door de aanrijding ernstig gewond.

Een 21-jarige automobilist uit Utrecht rijdt die middag omstreeks 17.05 uur over de Catharijnesingel. Ter hoogte van de Henriëtte Roland Holststraat rijdt hij door het rode verkeerslicht. Op dat moment steekt een 30-jarige man uit Utrecht met zijn fiets de weg over. De automobilist ziet geen kans meer de fietser te ontwijken. Hij botst tegen de fietser aan. De fietser maakt en buiteling en valt op het wegdek. De automobilist rijdt na de aanrijding door. Op de plaats van het ongeval blijft een kentekenplaat van de auto achter.

Naar aanleiding van de achtergebleven kentekenplaat en verklaringen van getuigen kunnen agenten niet veel later de verdachte aanhouden. Hij moet mee naar het politiebureau voor verhoor. De agenten sluiten hem daar in. De Verkeerspolitie stelt op de plaats van het ongeval een onderzoek in en maakt proces-verbaal op. Het slachtoffer ligt met ernstig hoofdletsel in het UMC in Utrecht.
Provincie:
Tag(s):