zondag, 10. januari 2010 - 10:24

Kerstbomen verbranding druk bezocht, ondanks kou

Valkenburg

Zo'n honderd bezoekers hadden weeralarmen en waarschuwingen getrotseerd om de jaarlijkse kerstbomen verbranding in Valkenburg mee te maken. Eerder die dag kon men de boom inleveren en een lot voor een loterij in ontvangst nemen.

Vele hadden er dit jaar weer een boom ingeleverd, maar het waren er aanzienlijk minder dan het vorige jaar. Toen lag er een grote stapel van maar liefst 900 bomen, dit jaar kwam men van de stichting Jivak niet verder dan 800 bomen. De gelukkige winnaar van de loterij was een jongeman die maar liefst 15 kerstbomen had ingeleverd.

De vreugde was er niet minder om en om zeven uur nadat het nummer verloot was ging de brand in de stapel bomen. Met enige tegenslag want niet alleen de bezoekers hadden het koud, ook het materiaal om de bomen aan te steken was bevroren. In een echt brandweerpak gehesen ging de gelukkige winnaar naar de berg bomen met de vuurlans en stak de stapel in de brand. Grote vlammen kwamen er al snel uit de grote berg bomen en grote hitte deed iedereen een stapje achteruit.

De brandweer van korps Valkenburg die ieder jaar weer paraat staat bij dit evenement hoefde niet in te grijpen en alles verliep goed. Na een klein uurtje was er niet veel meer van de grote berg over en was het weer een stuk rustiger en kouder aan de Torenvlietlaan in Valkenburg.
Provincie:
Tag(s):