vrijdag, 28. mei 2010 - 15:40 Update: 08-07-2014 1:04

Kesler: 'Vier á vijf clubs starten competitie met puntenaftrek'

Hilversum

(Elfvoetbal) Sportief gezien zou het slecht zijn voor de competitie, maar wegens financieel wanbeleid ontkomt de KNVB er niet aan. Komend seizoen starten vier á vijf clubs in de Eredivisie en/of Jupiler League met puntenaftrek. Dat zei de scheidend directeur betaald voetbal van de KNVB vrijdag in het EO-programma 'Dit is de Dag' op Radio 1.

"Ik acht dat zeer denkbaar, ik weet het eigenlijk wel zeker", gaf Kesler de kans weer dat het daadwerkelijk gebeurt. Een woordvoerster van de KNVB bevestigde dat er inderdaad beroepszaken lopen tegen een aantal clubs. De voetbalbond wil echter niet zeggen om welke clubs het gaat omdat het pas uitsluitsel kan geven als deze zaken zijn afgehandeld.

Van een aantal clubs is bekend dat ze in grote financiële problemen verkeren. Zo werd Veendam zelfs failliet verklaard en is nog steeds niet duidelijk of de Noordelingen hun proflicentie kunnen behouden. De club tekende namelijk onlangs beroep aan tegen het faillissement.

Ook van Willem II, MVV en NAC Breda is onder meer bekend dat ze financiële problemen hebben. Mogelijk dat deze ploegen de competitie dus beginnen met puntenaftrek.
Categorie:
Tag(s):