vrijdag, 26. maart 2010 - 8:58

Kinderen Delfzijl ontwerpen hondenuitlaatborden

Delfzijl

Jailee van De Brandaris, Kimberly van De Rengersborg en Sifra van De Viking-Noorman maakten de winnende ‘hondenuitlaatborden’. De wedstrijd is uitgeschreven door de Werkgroep Noord en Werkgroep Farmsum. Beide werkgroepen zijn druk aan de slag om samen met de Stichting Welzijn en Dienstverlening en de gemeente vorm te geven aan het nieuwe hondenuitlaatbeleid.

De werkgroepen zijn ontstaan, op initiatief van actieve burgers, waaronder zowel hondenbezitters als mensen zonder honden, die samen de overlast van hondenpoep willen beperken. Het plan is om (nieuwe) losloopgebieden voor honden aan te wijzen, die goed herkenbaar zijn en waar nodig voorzien van poepprullenbakken.

De kinderen van de groepen 7 en 8 van basisscholen De Ripperdaborg, De Rengersborg, De Viking-Noorman, De Meerpaal en De Brandaris hebben zich van hun creatiefste kant laten zien. Met potloden, stiften en verf ontwierpen zij de prachtigste borden om duidelijk te maken wat je op de bewuste plek wel of juist niet mag als hond.

Van de drie winnende ontwerpen laat de gemeente echte borden maken, die een plek krijgen in Farmsum en de wijk Delfzijl Noord. Deze twee gebieden zijn de eerste plaatsen waar de gemeente samen met de inwoners is begonnen met het actualiseren en indelen van de overzichtskaart van de wijk of het dorp. Op de kaart is dan precies te zien waar honden lekker los mogen rennen, waar ze alleen aangelijnd mogen komen en waar een opruimplicht geldt.
Provincie:
Tag(s):