dinsdag, 26. januari 2010 - 10:24

Kinderen kunnen meer bewegen in Marum

Marum

In het kader van het BOS-project (Buurt, Onderwijs en Sport) van de gemeente Marum worden in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen en MFC ’t Marheem op dinsdagen sport- en spelactiviteiten georganiseerd voor leerlingen van de groepen 6 t/m 8 van het basisonderwijs in de gemeente Marum.

Door het aanbieden van sport- en spelactiviteiten krijgen leerlingen de kans om een extra uur te bewegen. Zo wordt er, naast het reguliere sportaanbod en de lessen bewegingsonderwijs op het basisonderwijs, in de gemeente een ‘anders-georganiseerd’ beweegaanbod gecreëerd.

Apekooi
De eerste dinsdag van januari is er in sporthal De Holten te Marum gestart met het aanbieden van sport- en spelactiviteiten. Op het programma stond Apekooi. De opkomst was zeer goed, want ongeveer 30 leerlingen waren naar de sporthal gekomen om gebruik te maken van dit extra uur bewegen. Op de tweede dinsdag van de maand was er Apekooi in Boerakker, hier waren ongeveer 25 leerlingen gekomen.

Wanneer
Iedere eerste dinsdag van de maand worden sport- en spelactiviteiten aangeboden in sporthal de Holten in Marum voor leerlingen uit Marum en Noordwijk. Op de tweede en derde dinsdag van de maand kunnen leerlingen uit Boerakker in de gymzaal in Boerakker en leerlingen uit De Wilp en Jonkersvaart in de gymzaal in De Wilp van het aanbod gebruikmaken. Voor leerlingen uit Nuis en Niebert worden in april (buiten)activiteiten gestart.
Provincie:
Tag(s):