donderdag, 22. april 2010 - 22:28

Kinderen leven tussen drugs en wapens

Den Bosch

Bij een inval in een woning in Den Bosch van waar vermoedelijk uit gedeald werd is woensdagmiddag een grote hoeveelheid drugs en geld aangetroffen. Ook lag er een doorgeladen vuurwapen en andere wapens in de woning terwijl er ook vijf kinderen woonden. Dit heeft de politie donderdag bekend gemaakt.

Er was bij de politie informatie binnengekomen dat er vanuit een woning aan de Wilgenstraat al geruime tijd gedeald werd in hard- en sofdrugs. Het bleek dat er in de woning een gezin woonde met 5 kinderen in de leeftijd tussen de 3 en 8 jaar. Het lukte de politie om enkele klanten aan te houden die woensdagmiddag vanuit die woning kwamen. Vier mensen verklaarden dat ze drugs in de woning hadden gekocht. Het zou gaan om hard- en softdrugs. Na verhoor zijn deze verdachten heengezonden, ze hadden niet meer dan een gebruikershoeveelheid drugs bij zich.

De politie besloot ‘s avonds de woning binnen te vallen. De hoofdbewoner, een 33-jarige man, werd direct aangehouden. Hij had 85 zakjes drugs bij zich vermoedelijk om te verhandelen. Ook had hij 1350 euro aan geld bij zich in kleine coupures. De man is naar het bureau gebracht. De vrouw, 32-jaar, mocht in eerste instantie in de woning blijven om voor de kinderen te zorgen. Bij het onderzoek in de woning er 28.290 euro aan contant geld gevonden en meerdere zakjes met vermoedelijk harddrugs en softdrugs. Ook vonden de agenten een doorgeladen vuurwapen met 25 patronen, een gaspistool en een verfbolletjes pistool met gaspatronen. De officier gaf om tien uur 's-avonds de opdracht de vrouw ook aan te houden. De kinderen zijn ondergebracht bij grootouders. Aan het bureau zijn de twee verdachten in verzekering gesteld. De zaak wordt verder onderzocht.
Provincie:
Tag(s):