donderdag, 16. september 2010 - 19:18

Kinderen willen ouders die scheiden niet belasten

Diemen

Veel jongeren maken zich tijdens of na een scheiding zorgen om hun vader of moeder. Zij willen hun ouders niet ook nog eens belasten met hun eigen problemen. Korrelatie opent daarom bij QUESTION-ZONE.NL, de Korrelatie-website speciaal voor jongeren, een nieuwe kamer waar jongeren terecht kunnen voor hulp of advies. Direct na de lancering gisteren werd er al veel gebruik gemaakt van de kamer, waaruit nog eens blijkt hoe deze problematiek leeft onder jongeren

Sinds gisteren is de site uitgebreid met een nieuwe kamer voor jongeren met hulp- of adviesvragen over het thema echtscheiding. Ook is het aanbod digiflyers uitgebreid: er zijn twee nieuwe digiflyers met tips en informatie voor tijdens en na een echtscheiding.

Veel jongeren vinden het gedurende een scheiding of vlak daarna moeilijk om met hun verdriet bij hun ouders aan te kloppen. Zij willen hun vader of moeder in deze moeilijke tijden niet nog meer belasten, terwijl hun eigen leven ook totaal op z'n kop staat. In de gesprekken die Korrelatie heeft, merken we dat het voor deze jongeren ook moeilijk is om met hun ouders te praten over hun eigen problemen, ook als die problemen niets met de echtscheiding te maken hebben. Soms nemen zij zelfs tijdelijk de ouder- of partnerrol op zich; ze gaan bijvoorbeeld 'moederen' over jongere broers en zussen, nemen huishoudelijke taken over of worden 'het luisterend oor' van moeder of vader. Jongeren kunnen eenzaamheid ervaren of ze worstelen met de vraag of ze nu moeten kiezen voor een van de ouders.
Categorie:
Tag(s):