woensdag, 26. mei 2010 - 13:20

KLPD houdt vier verdachten aan op A58

Gilze

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft dinsdagavond 25 mei 2010 vier verdachten aangehouden op de A58 ter hoogte van Gilze.

Twee Duitsers reden met een personenauto terwijl ze ruim 1000 gram softdrugs vervoerden. Twee mannen uit Breda en Zundert, respectievelijk 27 en 28 jaar oud reden met valse kentekenplaten. De twee Duitser uit Bochum, 32 en 26 jaar oud zijn in verzekering gesteld. De twee Nederlandse verdachten worden vandaag verhoord.

Tijdens een verkeerscontrole kreeg de Duitse auto een stopteken omdat de bestuurder afwijkend rijgedrag vertoonde. Bij nadere controle in het voertuig bleek dat zij tussen de voorstoelen ruim 1000 gram softdrugs in een grote plastic zak vervoerden. Deze zak verhulde de weetlucht echter niet. De auto en de verdovende middelen zijn in beslag genomen.

De twee Nederlandse mannen reden met een auto waarop gestolen kentekenplaten waren aangebracht. Achter de voorstoelen stonden vijf lege jerrycans. Het vermoeden bestaat dat de mannen van plan waren om bij het eerstvolgende tankstation te gaan tanken zonder te betalen. Door tussenkomst van de Verkeerspolitie Breda is dit plan verijdeld.
Provincie:
Tag(s):