vrijdag, 29. januari 2010 - 21:00

KNMI: Zware sneeuwbuien en veel wind

De Bilt

Afgelopen nacht en in de loop van de zaterdagochtend trok een venijnige sneeuwstoring over ons land die lokaal zorgde voor zware sneeuwbuien en veel wind. Dit heeft het KNMI vrijdag laten weten.

De sneeuwbuien gingen soms gepaard gaan met onweer. Het KNMI verwacht lokaal in korte tijd een flinke hoeveelheid sneeuw. Langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust, waar de meeste neerslag waarschijnlijk in de vorm van regen valt, neemt de wind bovendien korte tijd flink toe.

Verse sneeuw
Zaterdagochtend ligt waarschijnlijk in een groot deel van het land weer een vers sneeuwdek. Het KNMI raadt iedereen die de weg opgaat aan de weerberichten en waarschuwingen goed te blijven volgen.

Verraderlijk
Ook zaterdag, zondag en maandag blijven sneeuwbuien het weerbeeld bepalen. De kans op gladheid is groot. Niet alleen door de sneeuw maar ook door bevriezing kan het verraderlijk glad worden.

Het weer wordt weer kouder
Zaterdag Is er meer ruimte voor de zon en blijft het zelfs op veel plaatsen droog. Er is dan weinig wind en de temperatuur loopt uiteen van +1 tot -1°. In de avond en nacht kunnen er weer sneeuwbuien vallen en daalt de temperatuur naar -1 tot -2°.

update
Voor zaterdagavond waarschuwt het KNMI voor zeer pittige sneeuwbuien, waar het noordwesten aan het eind van de middag als eerste mee te maken krijgt. Plaatselijk kunnen buien weer enkele centimeters sneeuw achterlaten, met flinke overlast voor het verkeer.
De NS ondervinden nog geen hinder van het weer en rijden nog volgens het spoorboekje.

Zondag kunnen er enkele sneeuwbuien vallen met er tussendoor ook ruimte voor de zon. De wind waait meest uit het westen en en de temperatuur loopt uiteen van 0° in het oosten tot +3° aan de kust. In de avond en nacht blijft de kans op een sneeuwbui bestaan en gaat het een graadje vriezen. In het zuidoosten mogelijk tot -5°.

Kijk voor het weer van de komende week hier.
Provincie:
Tag(s):