zondag, 10. januari 2010 - 17:37

Konikpaarden steken Oostvaardersplassen over

Almere

Afgelopen nacht heeft een kudde van circa 100 konikpaarden uit de Oostvaardersplassen de oversteek over het bevroren water gemaakt naar het Oostvaardersbos bij Almere. Nu kan ook het publiek aan de Almeerse kant van natuurgebied Oostvaardersplassen naast de edelherten ook de konikpaarden van heel dichtbij beleven.

Normaal blijven de dieren in de Oostvaardersplassen zelf, en maken alleen de edelherten de oversteek naar het Oostvaardersbos bij Almere. Dit gebied is toegankelijk voor het publiek, zij mogen op de verharde wegen komen. Dit betekent dat het publiek nu paarden tegen kan komen in een gebied waar men nog geen paarden zag.

Boswachters van Staatsbosbeheer roepen de mensen op om de paarden met rust te laten en niet verstoren, dan is er van de dieren niets te vrezen. Men moet namelijk beseffen, dat deze paarden wilde dieren zijn, en niet aan contact met mensen gewend zijn. Echter, in het deel van de Oostvaardersplassen nabij Lelystad, ook bekend als de Driehoek, leven al meer dan 20 jaar paarden in het opengestelde deel. Dit heeft nooit tot problemen geleid.
Provincie:
Tag(s):