vrijdag, 30. april 2010 - 10:45

Koninginnenacht in Groningen rustig verlopen

Groningen

De zeer druk bezochte Koninginnenacht is donderdag op vrijdag goed verlopen. De politie kon het massaal toegestroomde publiek met behulp van twee afzettingen goed managen. Tijdens de nacht werden 16 verdachten aangehouden. Dit maakte de politie bekend.

Door regenval werd de drukte na 2.00 uur ’s nachts al minder. Wel moest de politie bij diverse vecht- en duwpartijtjes optreden. Zestien personen, allen mannen, werden aangehouden voor het plegen van diverse strafbare feiten. De aanhoudingen werden verricht voor: drugsbezit (3x), niet gehoor geven aan bevel of vordering (2x), bedreiging (2x), baldadigheid (2x), vechten op straat (2x), mishandeling (3x), belediging (1x) en openbare dronkenschap.

Geweld tegen politieagent

Een politieagent werd uit het niets op de Rademarkt in zijn gezicht geslagen. De verdachte, een 18-jarige man uit Loppersum, zette het vervolgens op een lopen. Hij kon even later worden ingerekend. Tijdens de aanhouding bedreigde de 18-jarige de diender met bepaalde bewoordingen. Hij werd ingesloten.
Provincie:
Tag(s):