dinsdag, 2. maart 2010 - 16:36

Koninklijke onderscheiding voor inzet gehandicaptenvoetbal

Mijdrecht

Mijdrechtenaar F.P.M. Hennipman ontving maandagavond 1 maart een Koninklijke Onderscheiding.

Burgemeester Burgman van De Ronde Venen spelde hem de versierselen op die horen bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd aan hem uitgereikt tijdens een bijeenkomst in het clubgebouw van sportvereniging Argon aan de Hoofdweg in Mijdrecht.

De heer Hennipman heeft zich vanaf 1993 tot heden geheel gewijd aan de ontwikkeling van de Gehandicaptensport. Zijn sociale bewogenheid heeft hij in het bijzonder aangetoond door zich volledig te wijden aan het "op de kaart zetten" van G-(gehandicapten) voetbal binnen de club Argon. Hij is niet alleen leider/coach van het Argon G-team, maar ook de grote organisator/initiator van diverse bijeenkomsten en voetbalevenementen (al dan niet met medewerking of op verzoek/stimulatie van gemeente De Ronde Venen) en regelde zelf de nodige fondsen voor de vaste uitstapjes en toernooien.

Dit "op de kaart zetten" is niet alleen van grote betekenis geweest in de sociale uitstraling van de voetbalclub Argon, maar heeft ook een enorme bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de gehandicaptensport in De Ronde Venen. Andere sportclubs heeft hij ondersteund bij het opzetten van G-afdelingen. In 2007 ontving Hennipman met het G-voetbal bij Argon de Sportstimuleringsprijs van de gemeente De Ronde Venen tijdens het jaarlijkse Sportgala.

Daarnaast is de heer Hennipman (al vanaf 1992) iedere zaterdag en zondag beschikbaar om belangeloos wedstrijden te fluiten bij Argon.
Provincie:
Tag(s):