dinsdag, 9. maart 2010 - 21:43

Koninklijke Onderscheidingen voor drie vertrekkende raadsleden

Amersfoort

Drie vertrekkende Amersfoortse gemeenteraadsleden, Mirjam Barendregt, Fethi Killi en Ismail Parmaksiz hebben tijdens hun laatste raads-vergadering op dinsdag 9 maart 2010 een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor hun werk als volksvertegenwoordiger en inzet voor de stad.

Mirjam Barendregt

Mirjam Barendregt (1965) was vanaf 1998 raadslid en later fractievoorzitter; eerst voor D66 en sinds 2006 voor Jouw Amersfoort. Vanaf 2007 was zij tevens plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. Naast haar werk is Barendregt ook al lange tijd actief voor de stad. Zij is bestuurslid/secretaris van Stadsring 51 (schuldhulpverlening en sociaal raadslieden) en bestuurslid van B-Art (organiseert netwerk bijeenkomsten waar bedrijfsleven, kunst/cultuur en politiek elkaar ontmoeten).

Mirjam Barendregt heeft drie periodes in de Amersfoortse gemeenteraad gezeten.

Fethi Killi

Fethi Killi (1964) was lange tijd raadslid voor de PvdA (vanaf 1997 – 2004 en 2006 tot heden). Ook was hij van 2003 – 2006 lid van de PvdA-fractie in de Provinciale Staten van Utrecht.

Killi is tevens voorzitter van HAK-der, de landelijke federatie van Alevitische verenigingen in Nederland, vicevoorzitter van de Contact Groep Islam (CGI) en secretaris van de stichting Moslim Omroep (SMO).

Ismail Parmaksiz

Ismail Parmaksiz (1963) sluit na drie raadsperioden zijn lidmaatschap van de gemeenteraad af. Parmaksiz was sinds 1998 raadslid voor de PvdA en vanaf april 2003 tevens fractievoorzitter. Als fractievoorzitter van de grootste partij was hij ook voorzitter van het fractievoorzitteroverleg.

Daarnaast is hij actief als bestuurslid van de Stichting Parkeer en Verkeersvoorzieningen Binnenstad Amersfoort en als secretaris van de stichting Steun bij Rampen.
Provincie:
Tag(s):