maandag, 26. april 2010 - 20:45

Koperdieven lopen tegen de lamp

Vijf mannen zijn zondagavond en -nacht aangehouden aan op verdenking van koperdiefstal en voor nader onderzoek ingesloten. Het gestolen koper en de auto’s die bij de diefstallen werden gebruikt zijn in beslag genomen.

Zondagavond werden op twee adressen in Assen drie mannen van 26, 47 en 48 jaar uit Assen en Groningen aangehouden. Getuigen zagen rond 22.20 uur op de Burgemeester Bothenius Lohmanweg in Assen een verdachte auto staan met drie personen daarin. Uit de kofferbak staken elektriciteitskabels. De getuigen noteerden het kenteken en waarschuwden de politie. De politie trof de auto aan bij de woning van de eigenaar en zag in de tuin elektriciteitskabels liggen. De 47 jarige bewoner werd hierna aangehouden. Op zijn aanwijzing werden op een ander adres in Assen de beide andere verdachten aangehouden. Het koper bleek afkomstig te zijn van een bouwplaats vlak bij de plaats waar de getuigen de auto hebben gezien.

In de nacht van zondag op maandag controleerden agenten op de A-28 ter hoogte van de afslag Zuidwolde een bestelauto met slechte verlichting. De auto werd bestuurd door een 26 jarige inwoner van Vlaardingen. Bij hem in de auto zat een 25 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Toen de agenten met toestemming van de bestuurder een kijkje in de laadbak van de auto namen zagen ze daar gereedschap en meerdere stukken dikke in korte stukken gezaagd of geslepen elektriciteitskabel. De beide mannen zijn hierop aangehouden op verdenking van diefstal en voor nader onderzoek ingesloten. De politie onderzoekt nog de herkomst van de elektriciteitskabels.
Provincie:
Tag(s):