dinsdag, 1. juni 2010 - 13:08 Update: 08-07-2014 1:04

Koreaanse multinationals melden zich bij De Graafschap

(Elf Voetbal) Twee Zuid-Koreaanse multinationals hebben zich bij De Graafschap gemeld om de bouw van het nieuwe stadion voor hun rekening te nemen. De Aziaten zijn via Guus Hiddink in contact gekomen met de Doetinchemse club.

Hiddink, oud-speler van de Achterhoekers, was in 2002 bondscoach van Zuid-Korea en eindigde met de Aziaten op de vierde plek tijdens het WK. De Nederlander geniet nog altijd een torenhoge populariteit in het land.

"De Koreanen zouden het beeldmerk van Guus Hiddink bij de bouw van het nieuwe stadion kosteloos kunnen gebruiken en dat kan interessant zijn", zegt De Graafschap-voorzitter Sietze Veen in De Gelderlander. "Deze maand zitten we met de Zuid-Koreanen om tafel en Guus zal ook bij dat gesprek aanwezig zijn, samen met zijn zaakwaarnemer Cees Nieuwenhuizen."

Naast de twee Zuid-Koreaanse multinationals hebben ook een Turkse en Portugese bouwmaatschappij zich gemeld. "En we zijn nog met een Nederlandse partij in gesprek. We zullen de offertes naast elkaar leggen en dan een keuze maken", licht Veen toe. De preses verwacht dat de gemeente uiterlijk in juli haar plannen voor het nieuwe stadion bekend zal maken. "Dan kunnen we hopelijk snel verder."

Het nieuwe, groene en duurzame stadion van De Graafschap, dat in Wehl moet verrijzen, moet uiterlijk in 2014 in gebruik kunnen worden genomen.
Categorie:
Tag(s):