zaterdag, 29. mei 2010 - 18:52

Korporaal der eerste klasse Luc Janzen begraven

Echt

Onder grote belangstelling van familie, vrienden, bekenden en collega's heeft zaterdagochtend de uitvaartplechtigheid plaatsgevonden van Luc Janzen, de vorige week in Uruzgan gesneuvelde korporaal der eerste klasse. Dit heeft het ministerie van Defensie aterdag laten weten.

Erehaag
Militairen van het 42ste Pantserinfanteriebataljon Regiment Limburgse Jagers vormden een erehaag bij de kerk in het Limburgse Echt, waarna 8 collega's de kist met het lichaam van de 25-jarige landmachtmilitair de kerk indroegen.

Na de herdenkingsdienst werd Luc door vrienden naar de naastgelegen begraafplaats gedragen. Daar kon een laatste groet worden gebracht. Na het signaal taptoe werd de kist in besloten kring ter aarde besteld.

Regimentsmonument
Commandant van de 13de Brigade, brigadegeneraal uit Oirschot, Michiel van der Laan, woonde de plechtigheid bij. De naam van Luc Janzen wordt bijgezet op het regimentsmonument in Weert waar elk jaar de gesneuvelde Limburgse Jagers worden herdacht.

Condoleanceregister
Ook op de Landmachtdagen werd stilgestaan bij de droevige gebeurtenis. In de speciaal ingerichte herdenkingsruimte tekenden bezoekers het condoleance op de website van Defensie. Om deze reden was er besloten het register niet direct na de begrafenis te sluiten, maar het open te houden tot 17:00 uur. Ook hingen de gehele dag op alle Defensiecomplexen de vlaggen halfstok.
Provincie:
Tag(s):