zaterdag, 2. oktober 2010 - 13:23

Korpsbeheerders: 'Eerder agenten eraf dan 3000 erbij'

Den Haag

De korpsbeheerders vrezen voor hun politiesterkte. Volgens de VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV komen er zo snel mogelijk 3000 agenten bij.

Volgens berekeningen van de korpsbeheerders gaan er eerder 1300 uit. De 25 burgemeester van de grootste gemeenten, die de korpsbeheerders zijn, hopen dat de partijen zosnel mogelijk hun rekenfout herstellen.

Nederlandse politiebond

De Nederlandse Politiebond reageert vooralsnog terughoudend op de veiligheidsparagraaf in het regeerakkoord van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. Volgens NPB-voorzitter Han Busker zijn de aangekondigde drieduizend agenten erbij alleen al nodig om de chronische onderbezetting weg te werken. 'Als die agenten er komen is dat dus een inhaalslag en geen toename van de sterkte.

Ten tweede leidt het regeerakkoord tot nog meer taken en doelstellingen voor de politie op het gebied van controle en handhaving; hoe valt dat te rijmen met het streven naar een grotere handelingsvrijheid van de individuele diender, het verminderen van de bureaucratie en het afschaffen van de bonnenquota? Ten derde lijkt de financiele onderbouwing van de veiligheidsparagraaf niet erg solide en/of aantrekkelijk - bijvoorbeeld door het opleggen van de nullijn op salarisgebied.'
Provincie:
Tag(s):