maandag, 1. maart 2010 - 22:32

Korpsen sluiten aan bij Veiligheids Regio Utrecht

Wijk bij Duurstede

Vandaag, maandag 1 maart, was een bijzondere gebeurtenis voor de brandweerkorpsen van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek.

Alle brandweermannen van deze korpsen voegen zich in één regionale brandweerorganisatie, de Veiligheids Regio Utrecht (VRU). Hoewel het juridisch nog niet allemaal rond is, kwamen de brandweermannen toch vast bijeen. Deze gelegenheid werd door Burgemeester Swillens aangegrepen om een aantal mensen in het zonnetjete zetten. Drie brandweermannen ontvingen uit zijn handen de versierselen die behoren bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau.

De heer K.J. van Ee heeft ruim 33 jaar bij de vrijwillige brandweer gediend en heeft dit jaar de brandweer verlaten. De heer G. van Brenk en de heer G.J.J. van der Burgt zijn respectievelijk 30 jaren en 27 jaren actief bij de vrijwillige brandweer. Reden om hen de versierselen uit te reiken. Daarnaast ontvingen 33 brandweermannen de zogenaamde “vrijwilligersmedaille”.

Deze wordt uitgereikt aan vrijwilligers die tenminste tien jaar, met een maximale onderbreking van twee maanden, als vrijwilliger in repressieve dienst taken op het gebied van Openbare Orde en Veiligheid hebben verricht.

Het feestelijke programma werd omlijst door muziektheatergroep Kreukel die voor de gelegenheid speciale brandweerliederen ten gehore bracht.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):