zondag, 23. mei 2010 - 15:51

Krokodil Nijmegen nog niet boven water

Nijmegen

De gemeente Nijmegen en de politie hebben zaterdagnacht en zondag verder onderzoek gedaan naar de mogelijke aanwezigheid van een krokodil bij een vijver tegenover het Steve Bikoplein in Dukenburg. ‘Dit heeft geen nieuwe aanwijzingen opgeleverd dat er daadwerkelijk zo’n dier in de vijver zit’, meldt de politie zondagmiddag.

’s Nachts is met behulp van reptielenexperts van Serpo gezocht. Zondag heeft de KLPD met een boot voorzien van sonar-apparatuur de vijver doorzocht. Bij de zoekactie vanaf 23.00 uur gisteravond hebben experts met behulp van zaklampen het oppervlaktewater afgezocht.

De ogen van een krokodil of alligator lichten namelijk op bij beschijning.Vandaag heeft het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) met een boot sonaropnamen gemaakt. Met sonar-apparatuur kunnen door middel van geluidsgolven objecten worden gedetecteerd.Beide acties leverden geen nieuwe aanwijzingen op dat er een krokodil of vergelijkbaar dier in de vijver zit.

De zoektocht is vrijdag van start gegaan na een melding dat er een krokodil is gezien bij de vijver. Op vrijdag zijn er onderwateropnamen gemaakt met een camera van een speciaal bedrijf. Deze leverden niets op. De politie heeft daarnaast een tweede aanwijzing dat er krokodillen of alligators zijn losgelaten in de vijver, onderzocht. Ook dit heeft niets opgeleverd.

Op basis van de onderzoeken en de inschatting van de reptielenexperts van Serpo is de kans klein dat er daadwerkelijk een krokodil in de vijver zit. Politie en gemeente hebben daarom besloten op dit moment te stoppen met onderzoek. Als mensen alsnog iets bijzonders zien, verzoeken wij hen geen actie te ondernemen maar contact op te nemen met de politie.
Provincie:
Tag(s):