maandag, 26. juli 2010 - 13:29

Kruis en gladiolen voor Groningse agenten na Nijmeegse Vierdaagse

De 94ste Nijmeegse Vierdaagse ging 20 juli jl. van start. Ook het Groningse politiekorps was vertegenwoordigd.

De wandelgroep bestond uit 27 politieagenten. Zij liepen de tocht in uniform. Er werd door twee detachementen 40 en 50 km per dag gewandeld.

Plezier, doorzettingsvermogen, blaren, polsbandjes en heel veel kilometers. Zo is de Nijmeegse Vierdaagse van dit jaar in het kort samen te vatten. Door de hitte was de organisatie genoodzaakt om dinsdagmorgen eerder te starten. Eén agente moest de Vierdaagse na de derde dag verlaten. Haar voet was te zwaar ontstoken waarna een dokter het advies gaf te stoppen. "En dat valt emotioneel zwaar", viel te lezen in een Tweet. Collega’s in het korps konden de verrichtingen van de wandelaars volgen via een speciaal Twitter-account

Zesentwintig politieagenten kwamen vrijdagmiddag rond 15.00 uur over de officiële finish in Nijmegen. Na de laatste vermoeiende en feestelijke kilometers over de “Via Gladiola”, aangemoedigd door het enthousiaste publiek langs het parcours, was de finish van de Vierdaagse op vrijdag een feit. In totaal gingen ruim 45.000 wandelaars van start; 36.504 wandelaars liepen de 94ste editie uit.

De felbegeerde vierdaagse kruisen werden namens de korpsleiding door de heer E. van Zuidam aan de wandelaars uitgereikt. De Groningse dienders liepen variërend van de eerste tot maar liefst de 23ste keer mee. De Groningse lopers kijken terug op een zeer geslaagde Vierdaagse.
Provincie:
Tag(s):