donderdag, 28. oktober 2010 - 10:49 Update: 08-07-2014 1:02

Kuip slaakt zucht van opluchting na zege op VVV

Rotterdam

(Elf Voetbal) Feyenoord heeft een nog grotere crisis afgewend. De ploeg van trainer Mario Been toonde in de tweede helft aan tegen de grote druk bestand te zijn en versloeg VVV-Venlo met 3-0 door treffers van Georginio Wijnaldum (2) en André Bahia.

De Kuip explodeerde toen Wijnaldum de bal na 65 minuten over Dennis Gentenaar heen lobte en hem via de onderkant van de lat in het doel zag vallen. Hevig was er door trainer Mario Been, zijn spelers en de fans verlangd naar een overwinning na de beschamende oorwassing van afgelopen zondag in Eindhoven.

De druk op die youngsters was vooraf enorm na de 10-0 nederlaag. Een nieuwe nederlaag zou en het Legioen zou echt in opstand komen. En wie weet zou het wel het einde betekenen voor Been. De spanning werkte in de eerste helft vooral verlammend. De jonkies leken onder hoogspanning te staan en wisten in balbezig niet wat ze moesten doen, bang om een foute oplossing te kiezen.

Gelukkig voor de Rotterdammers heette de tegenstander VVV en is die ploeg eveneens al weken niet in goeden doen. Ook bij de Venlonaren regeerde de angst, al leek de ploeg naarmate de eerste helft vorderde te ruiken dat er meer te halen viel. Ruud Boymans was het gevaarlijkst, maar kopte uit een corner van Josué voorlangs.

In de tweede helft gooide Feyenoord de schroom wat van zich af en werd het meteen gevaarlijk. Wijnaldum had al een grote kans gemist toen hij na 52 minuten met het hoofd scoorde uit een corner. Scheidsrechter Ed Janssen en zijn collega's ontging echter dat Josué de bal achter de lijn wegtrapte en kende de goal zodoende niet toe, tot grote frustratie van het publiek.

Des te groter was de opluchting ruim tien minuten later, toen Wijnaldum tóch de score opende nadat hij door Karim El Ahmadi de diepte in werd gestuurd en voor de bevrijdende 1-0 zorgde. Daarna ging Feyenoord alleen maar beter spelen en hing de 2-0 meer in de lucht dan de 1-1. De beslissende tweede goal viel acht minuten voor tijd, toen André Bahia een vrije trap van Luigi Bruins binnen kopte. Wijnaldum maakte de vreugde in blessuretijd nog iets groter door met links de 3-0 binnen te schieten.