vrijdag, 2. juli 2010 - 13:01 Update: 08-07-2014 1:03

Kuyt: 'We winnen, honderd procent'

Port Elizabeth / Zuid-Afrika

(Elfvoetbal) Dirk Kuyt twijfelt geen moment aan de uitkomst van de ontmoeting met de Brazilianen van vanmiddag. "We winnen, honderd procent zeker", is de aanvaller stellig.

Het zal geen walk-over worden tegen de Zuid-Amerikanen, maar uiteindelijk zal Kuyt juichend van het veld stappen, daar is de Katwijker van overtuigd. "Deze twee teams zijn aan elkaar gewaagd. Ze zijn allebei van wereldklasse en moeten allebei winnen. Ik denk daarom dat het een zeer spectaculaire wedstrijd wordt", voorspelt Kuyt in het AD.

"Dat er in een wedstrijd tegen Brazilië ook veel van ons wordt verwacht, hebben we aan onszelf te danken. We hebben gezegd dat we dit toernooi willen winnen. Vervolgens winnen we vier wedstrijden achter elkaar. Dat is bijzonder, maar we hebben er zelf voor gezorgd dat iedereen het normaal vindt. Eigen schuld."

Kuyt heeft het gevoel dat dit pas de eerste echte testcase is voor Oranje. "Het duel tegen Brazilië is in feite het eerste echte. We moeten nu winnen anders is het voorbij. Dat geldt ook voor onze tegenstander. In Port Elizabeth staan twee kandidaten voor de wereldtitel tegenover elkaar. We hebben die druk onszelf opgelegd en ik heb daar geen spijt van. We kunnen dit Brazilië aan. Daar ben ik honderd procent van overtuigd."

De overtuiging van de normaal zo nuchtere aanvaller is een onderbuikgevoel, gecombineerd met de ontwikkeling die hij het Nederlands elftal ziet maken. "Tegen Brazilië zullen we top moeten zijn. Dat zullen we zijn, omdat we ook mentaal harder geworden zijn. En dat komt dan bovenop de technische kwaliteiten die we hebben. De collectieve kracht is enorm. Ik heb het idee dat alles hier in Zuid-Afrika bij elkaar komt."
Categorie:
Tag(s):