dinsdag, 5. oktober 2010 - 20:32

Laffe overval op bejaarde vrouw

Grou

De politie onderzoekt een overval in een woning aan de Meersweg die maandagavond plaatsvond. Daar werd de 89-jarige bewoonster door een nog onbekende jongeman in haar woning overvallen.

Om 19.55 uur werd bij de woning aangebeld. Omdat de bejaarde vrouw dacht dat haar buurvrouw voor de deur stond, deed zij open.

Zij werd vervolgens door een onbekende man overvallen. Hij duwde de vrouw enkele keren omver en wilde geld. Nadat het slachtoffer de overvaller het geld had gegeven, ging hij er in de richting van de Paviljoenstraat vandoor.

De vrouw alarmeerde de buurman door hard te schreeuwen. De buurman trof de hoogbejaarde vrouw hulpeloos aan op de vloer en belde direct via 1-1-2 de politie. De agenten kwamen snel ter plaatse en begonnen een zoektocht in de omgeving.

Ook werden 111 deelnemers van Burgernet gevraagd om mee uit te kijken naar de verdachte. Een zoektocht in de omgeving leverde helaas geen resultaat op. De tactische - en technische recherche deden onderzoek in en rondom de woning in. De vrouw werd door haar familieleden en door een gewaarschuwde arts opgevangen.Signalement van de dader:

* Blanke man
* Leeftijd ongeveer 20 jaar
* Sprak accentloos Nederlands
* Lengte 1.70 m
* Donkere kleding
* Donkere muts
* Witte sportschoenen
Provincie:
Tag(s):