woensdag, 12. mei 2010 - 13:57

Landelijk officier van justitie transportcriminaliteit aangesteld

Den Bosch

Het College van procureurs-generaal heeft een landelijk officier van justitie aangesteld om de bestrijding van transportcriminaliteit te coördineren. Dit heeft het Openbaar Ministerie (OM) woensdag bekendgemaakt.

Onder transportcriminaliteit valt bijvoorbeeld ladingdiefstal of de diefstal van complete voertuigen of delen daarvan. De landelijke coördinerend officier is de centrale functionaris voor het onderwerp transportcriminaliteit voor het OM, de politie, de transportsector en de verzekeraars. De officier van justitie is per 1 mei 2010 voor de duur van twee jaar aangesteld.

Hij zal een bijdrage leveren aan het inhoudelijk aansturen van de opsporing en het strafrechtelijk vervolgen van verdachten van transportcriminaliteit. Behalve dat de officier de bestrijding van de transportcriminaliteit zal coördineren, zal hij zelf zaken doen en zal hij collega's in het land ondersteunen.

In zijn functie als landelijk officier zal hij overleg voeren met vertegenwoordigers van politie, opsporingsdiensten, bestuurlijke organisaties en brancheorganisaties.

De officier, mr. O.J. Beckers, is gepositioneerd bij het stafbureau van de Bovenregionale Recherche en IRC in Den Bosch en wordt functioneel aangestuurd door de hoofdoffficier van parket 's Hertogenbosch.
Provincie:
Tag(s):