donderdag, 8. juli 2010 - 10:38

Langdurige achtervolging met politiewagen, lopend en per fiets

Zeist

De politie heeft woensdagavond, na een langdurige achtervolging met de dienstwagen, lopend en per fiets, een 20-jarige inwoner van Zeist aangehouden die zich wilde onttrekken aan een controle.

Surveillerende agenten zagen de verdachte rond 18.30 uur met zijn bromfiets rijden op de busbaan van de Slotlaan. Zowel de bestuurder, als zijn passagier, droegen geen helm en dat was reden genoeg om hen te controleren. De verdachte dacht hier anders over, waarna er een achtervolging plaatsvond en de bromfiets uiteindelijk werd achtergelaten in het parkje bij de Dr. ’s Jacoblaan. De agenten zagen echter dat de beide opzittenden zich hadden verstopt in de bosjes en renden in hun richting. Een achtervolging te voet was het gevolg, waarbij de mannen wegrenden in de richting van de Boulevard.

Tijdens de achtervolging wezen getuigen in de goede richting en werd door één van hen zijn fiets ter beschikking gesteld. De agent was nu in de gelegenheid hen in te halen, maar van stoppen was nog geen sprake. Uiteindelijk moest de agent tijdens het passeren gebruik maken van zijn pepperspray om de Zeister aan te kunnen houden. De tweede verdachte wist te ontkomen.

De bromfiets van de verdachte werd in beslag genomen en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De Zeister werd ingesloten voor verhoor.
Provincie:
Tag(s):