maandag, 8. februari 2010 - 20:20

LED-lichtmasten op De Poort2

Marum

Dinsdag 16 februari 2010 ontsteekt wethouder Jan Vos de eerste LED-verlichting op bedrijventerrein De Poort 2 in Marum. Door het aanzetten van een LED-lichtmast sluit de wethouder de eerste fase af van de aanleg van de openbare verlichting op bedrijventerrein De Poort in Marum.

Op het nieuwe bedrijventerrein worden in totaal 39 lantaarnpalen met LED-verlichtingsarmaturen geplaatst, elk met een hoogte van 6 meter. Enexis Lighting heeft de gemeente Marum geadviseerd over de toe te passen nieuwe verlichting en heeft tevens de uitvoering ervan verzorgd.

De gemeente Marum heeft een actief beleid ten aanzien van onder andere het vervangen van verouderde openbare verlichting door energiezuinige exemplaren. In nieuwe situaties wordt standaard gebruik gemaakt van de meest energiezuinige techniek.

De toepassing van LED-verlichting is nieuw voor de gemeente Marum. Indien deze verlichting goed bevalt, zal in toekomstige nieuwbouwprojecten LED-verlichting worden toegepast en zal ook, afhankelijk van de situatie en de hoogte van de investering, bestaande verlichting worden voorzien van LED-verlichting. “De gemeente Marum heeft duurzaamheid als ambitie gesteld in nieuwe ontwikkelingen en daar past LED-verlichting perfect in”, aldus enthousiaste wethouder Jan Vos.
Provincie:
Tag(s):