donderdag, 11. februari 2010 - 19:49

Leutbollen luiden het carnaval in

Fijnaart

Vanaf zaterdag viert ’t Kleigat vier dagen carnaval. Dit jaar hebben de Kleibatsers ‘Wa te 4-e’. Maar dat geldt ook voor Oranjevaan. De plaatselijke muziekvereniging wordt in 2010 maar liefst 120 jaar én bakt al 50 jaar oliebollen!

Inmiddels is het een goede traditie om ook op carnavalszaterdag oliebollen te bakken. Dankzij de leutbollen kan elke carnavalsvierder zich met een goed gevulde maag in het feestgedruis storten. Maar ook diegene die niets met het hossen en dweilen heeft, laat zich de bollen van Oranjevaan goed smaken.

De oliebollen worden zaterdagmorgen op de Voorstraat in Fijnaart ter plaatse gebakken en verkocht. De eerste lekkernijen komen rond 08.45 uur uit het vet. De verkoop vindt plaats zolang de voorraad strekt. Dus wees op tijd, want op is op!

Drumband DUO is deze carnaval zeer actief. Afgelopen zaterdag openden de tamboers de optocht in Oudemolen. Vrijdagavond zijn ze van de partij tijdens de leutstoet van Helwijk. Zaterdag is DUO te vinden in de optocht van Fijnaart en zondag sluit de drumband het carnavalsgedruis af met een optreden in de optocht van Stampersgat.
Provincie:
Tag(s):