vrijdag, 15. januari 2010 - 12:56

Lezing over dierproeven

Goes

Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren, zal op vrijdag 5 februari in Goes een lezing geven over dierproeven.

De lezing is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over dierproeven in Nederland en de discussie die hierover wordt gevoerd.

Veel mensen trekken zich het lot van proefdieren aan en hebben grote moeite met de experimenten die uit worden gevoerd op levende wezens, voor welk doel dan ook. Informatie over dierproeven blijft echter grotendeels geheim, wat het voeren van een goede discussie in de weg staat. Om deze reden organiseert de Werkgroep Zeeland van de Partij voor de Dieren een informatie- en discussieavond over het thema.

Esther Ouwehand, Tweede Kamerlid voor de Partij voor de Dieren, geeft een algemene inleiding over dierproeven in Nederland. Daarnaast zal ze ingaan op de regelgeving voor het gebruik van proefdieren, de doelen waarvoor proefdieren worden gebruikt en waarom de alternatieven voor dierproeven onvoldoende van de grond komen. Ook komen de belangrijkste argumenten aan de orde die in discussies over dierproeven worden aangevoerd. Het publiek krijgt ruime gelegenheid voor het stellen van vragen en het voeren van een discussie.

De lezing over dierproeven vangt op 5 februari om 19.30 uur aan in de Goederenloods aan de Stephensonweg in Goes (www.degoederenloods.nl) en is toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over dierproeven.

Het programma eindigt rond 21.00 uur en de zaal sluit om 21.30 uur. De entree en een kopje koffie of thee zijn gratis, maar belangstellenden worden verzocht zich van tevoren aan te melden. Dit kan tot 28 januari telefonisch via 0113-581257 of per e-mail naar zeeland@partijvoordedieren.nl.
Provincie:
Tag(s):