donderdag, 21. januari 2010 - 9:46

Limburg zamelt geld in voor Haïti

Roermond

De gemeente Roermond wil een bedrag van € 55.000,- beschikbaar stellen voor de noodlijdende bevolking op Haïti. In een brief hebben zij alle gemeentebesturen van Limburg opgeroepen ook 1 euro per inwoner te storten op giro 555 t.n.v. ‘slachtoffers Haïti’. Het college van Gedeputeerde Staten is gevraagd het uiteindelijke bedrag, dat door de Limburgse gemeenten is gestort, te verdubbelen.

Het college van Roermond komt tot deze oproep omdat de ramp in Haïti ongekend groot is en Limburg vanuit het verleden een speciale band heeft ontwikkeld met de bewoners van dit eiland. Zo hebben onder meer missionarissen, welzijnswerkers, verpleegkundigen en onderwijsgevenden vanuit de provincie gedurende vele jaren een bijdrage geleverd aan de opbouw van Haïti. Als gevolg van de ramp zullen opnieuw alle handen uit de mouwen moeten om de bevolking te helpen, waardoor het leed kan worden verzacht en Limburg tegelijkertijd kan bijdragen aan de wederopbouw van het land en het toekomstperspectief van haar inwoners.

Vandaag vindt landelijk een grote inzamelingsactie plaats voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti. Sinds donderdagochtend 06.00 uur werken diverse radio- omroepen samen als ‘Radio 555’. Vanaf 20.30 uur wordt de uitzending voortgezet op TV. Ook L1 Radio staat donderdag in het teken van Haïti.
Provincie:
Tag(s):