maandag, 15. maart 2010 - 21:04

Live-orkest begeleidt mimevoorstelling Boerwinkel

Meppel

Theatermaker Jeroen Boerwinkel en zijn partner Laura Hamers worden tijdens het Kunst en Cultuur Gala Drenthe, 24 maart in Schouwburg Ogterop, live begeleid door het 42-koppige Noordpool Orkest.

Het nieuwe professionele lichte muziek orkest en de theatermakers spreken van een unieke gebeurtenis. De combinatie live orkest en mime/figurentheater is iets wat je bijna nooit ziet.

Jeroen Boerwinkel speelt tijdens het Gala een gedeelte van de beeldende voorstelling ‘Panopticum’. Laura speelt de korte act ‘Animus en Anima’. Boerwinkel combineert het mimespel met kostuums, maskers en poppen. Boerwinkel zegt nog nooit een voorstelling te hebben gespeeld waarin live de muziek wordt verzorgd door een volledig orkest. Jeroen en Laura vinden het een uitdaging en hopen op een geslaagd ‘huwelijk’ tussen het Noordpool Orkest en Theater van de Droom.

Reinout Douma, dirigent van het Noordpool Orkest noemt de samenwerking met Boerwinkel uniek. De verbeeldingskracht van Theater van de Droom is prachtig met de mooie filmmuziek van Ennio Morricone. “We verzorgen wel vaker livemuziek tijdens presentaties en dergelijke, maar een combinatie orkest en mime/figurentheater is voor ons een nieuwe en uitdagende ervaring”.

Naast de mimespeler Jeroen Boerwinkel zijn bij het eerste Drentse Cultuurgala optredens te zien van Tony Neef (‘hiphop’ in het Drents) en de Drentse Jazz zangeres Martijje! (nu met volledige bigband!). Daarnaast worden de Drentse cultuurprijzen uitgereikt.
Provincie:
Tag(s):