zaterdag, 26. juni 2010 - 21:28

Lorenzo wint de 80e TT

Assen

Lorenzo beleefd een fantastisch weekend in Assen door de 80e TT te winnen. Hij startte van Pole Position en domineerde de wedstrijd. Pedrosa had een zeer goede start. De coureur startte van de derde startlijn en veroverde de tweede plaats. Stoner mocht als derde aantreden op het podium.

Een goede start van Jorge Lorenzo zorgde ervoor dat hij gelijk om de koppositie kon gaan strijden. Pedrosa had aan het begin van de race gezien dat zijn concurrenten niet optimaal presteerden. Ze reden, op dat moment, minder snel dan in de trainingssessies. Spies reed toen nog voor hem. “Ik moest Spies wel snel voorbij gaan, wilde ik nog kans maken op de overwinning”, aldus Pedrosa. “Dit lukte gelukkig.”

Twee ronden voor het einde van de race had Lorenzo nog even een penibel moment. In de Geert Timmer chicane wilde hij steeds sneller rijden, met als gevolg dat hij bijna weg slipte.

Stoner is heel content met zijn podiumplaats. “De laatste twee races ging het steeds beter, maar vandaag had ik voor het eerst weer een ‘nice feeling’, aldus Stoner. Het team heeft weer fantastisch gewerkt. Halverwege de race kreeg Casey Stoner naar eigen zeggen last van ‘opgepompte’ armen.

Op dit moment staat Lorenzo 47 WK punten voor op Dani Pedrosa. “We zijn constant, ook al is dat niet altijd even makkelijk, maar het resultaat mag er zijn. De volgende race op het circuit van Catalunya is voor de thuisrijders Lorenzo en Pedrosa erg belangrijk.
Provincie:
Tag(s):