dinsdag, 16. februari 2010 - 19:40

Loveland naar rechter om Amstelpark

Amsterdam

Loveland spant kort geding aan tegen stadsdeel Zuideramstel
Aanstaande vrijdag 19 februari, staan Loveland en Stadsdeel Zuideramstel voor de rechter vanwege een afwijzing op de vergunningaanvraag voor het nieuwe evenement 'Spring Festival', dat Loveland op 15 mei 2010 voor 7500 bezoekers in het Amstelpark wil organiseren.

Loveland is bekend van de tientallen evenementen die zij al 15 jaar organiseert in de stad Amsterdam, zoals bijvoorbeeld het jaarlijkse Loveland Festival met ca. 20.000 bezoekers in het Sloterpark. Na een jaar lang intensief gezocht te hebben naar de perfecte locatie voor een nieuw festival, viel vorig jaar het oog van Loveland op het Amstelpark. Een mooi, sfeervol park, waar van gemeenschapsgeld net een evenemententerrein is aangelegd.

Nadat Loveland uiteindelijk overging tot het indienen van een vergunningaanvraag, verscheen er in december 2009 plotseling een beleidsvoorstel van het stadsdeel over het Amstelpark. In dit voorstel staat dat er alleen evenementen van "rustige aard" mogen plaatsvinden. Vorige week werd de vergunningaanvraag voor het 'Spring Festival' van Loveland geweigerd.

Loveland neemt de zaak hoog op. Er is veel gemeenschapsgeld gestoken in de ontwikkeling van het evenemententerrein in het Amstelpark. Het bestuur negeert volgens Loveland de behoeften van haar jonge inwoners en associeert dansevenementen enkel met excessen en problemen.
Categorie:
Tag(s):