dinsdag, 22. juni 2010 - 15:33

Maastricht start met aanleg multifunctioneel sportveld

Maastricht

De gemeente Maastricht start in de week van 5 juli met de aanleg van het multifunctioneel sportpark Geusselt. De realisatie van het totale sportpark gebeurt in fasen.

Nu start de aanleg van fase 1, aan de noordkant van de Olympiaweg. De uitwerking van fase 1 duurt vier maanden en de totale kosten bedragen € 2,5 miljoen. “De multifunctionele sportvoorzieningen bieden straks in combinatie met het nieuwe zwembad, de sporthal en het Geusseltpark een uitnodigende sportieve omgeving waar Maastricht trots op kan zijn. Deze gebiedsontwikkeling is een absolute aanvulling op het vele dat Maastricht als stad al te bieden heeft.”, aldus sportwethouder Jim Janssen.

In het sportpark wordt een multifunctioneel veld aangelegd dat geschikt is voor o.a. voetbal, hockey, handbal en korfbal. Er komt 1 nieuw kunststof waterveld hockeyveld en de twee bestaande hockeyvelden worden opgeknapt. Verder komt er een nieuw kunstgrasvoetbalveld en een natuurgrasvoetbalveld. Het multifunctionele sportpark krijgt verder een rondbaan voor hardlopers en skaters.
Provincie:
Tag(s):