dinsdag, 23. februari 2010 - 17:03

Maastricht start met elektrisch vervoer

Maastricht

De gemeente Maastricht gaat samen met de Provincie Limburg en een aantal
bedrijven een proef doen met het inzetten van elektrische voertuigen. Ook komen er in Maastricht 11 openbaar toegankelijke oplaadpunten voor elektrische voertuigen.

Wethouder Hazeu van de gemeente Maastricht wil met deze proef de Co2 uitstoot reduceren en een bijdrage leveren aan de verdere verbetering van de luchtkwaliteit in de stad. De provincie Limburg wil zich profileren als aantrekkelijke productielocatie voor elektrische voertuigen.

Tijdens de proefperiode worden in eerste instantie twee elektrische bestelauto’s voor stadsdistributie ingezet en vier elektrische auto s’ voor het vervoer van forensen. Vodafone en het Academisch ziekenhuis hebben toegezegd hun werknemers hiervoor te willen interesseren. Begin 2011 komen nog zes elektrische voertuigen beschikbaar, waarvan er twee worden ingezet als taxi en vier voor forensenvervoer. Eind 2012 wordt de proef afgerond met een rapportage over de bevindingen. Als de proef een succes blijkt te zijn dan zal het voorstel een vervolg krijgen om zo de milieu en verkeersdruk voor Maastricht gedurende de aanleg van de A2 tunnel te minimaliseren.
Provincie:
Tag(s):