donderdag, 29. april 2010 - 10:09

Maastrichtse agenten nemen bejaarden op sleeptouw

Maastricht

Agenten van de politie in Maastricht hebben dinsdag hun teamdag gebruikt om met bewoners van een bejaardencentrum te gaan wandelen. Het idee daartoe ontstond toen de agenten genoeg kregen van de voortdurende overlast die de bewoners van het zorgcentrum ondervinden van graffitispuitende jongeren, junks en zwervers.

In gesprekken met medewerkers van het bejaardenhuis bleek, dat heel wat bewoners nauwelijks meer buiten komen door een tekort aan 'handen aan het bed'. Noodgedwongen zitten deze bejaarden vaak urenlang achter het venster naar buiten te turen. Waarschijnlijk zien ze veel, maar durven ze de politie niet te bellen als ze getuige zijn van het aanrichten van vernielingen.

Daarop besloten de agenten om de bewoners uit dit isolement te halen door met hen te gaan wandelen. De bejaarden hielden er een onvergetelijke dag aan over en de agenten naast veel voldoening ook een betere informatiepositie. Dank zij de alternatieve besteding van hun teamdag wisten de agenten de drempel om contact te leggen en zaken te melden nadrukkelijk te verlagen.
Provincie:
Tag(s):