vrijdag, 30. april 2010 - 12:39

Maatregelen politie rond mogelijk kampioenschap FC Twente

Enschede

De politie Twente zet komende zondag 2 mei ruim 250 mensen in om de verwachte grote drukte in de stad veilig en feestelijk te laten verlopen. Dit heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

De politie verwacht grote aantallen supporters die in de binnenstad en bij het stadion de uitwedstrijd van FC Twente tegen NAC Breda zullen volgen. Om voorbereid te zijn op een eventueel kampioensfeest en op het niet behalen van het kampioenschap heeft de politie veel extra mensen in dienst.

De politie zal daarom nadrukkelijk zichtbaar op straat aanwezig zijn. Ook zal de bereden politie in de stad aanwezig zijn en zal er een helikopter beschikbaar zijn. De Spoorwegpolitie is op de stations met extra mensen aanwezig.

De politie houdt de Mobiele Eenheid paraat nabij het stadion en het hoofdbureau van politie in Enschede. Wanneer FC Twente kampioen wordt zullen er ook op maandag 3 mei veel extra mensen in dienst zijn om de huldiging bij het stadion en de drukte in de binnenstad feestelijk en veilig te laten verlopen.

FC Twente, de gemeente, de ondernemers van de binnenstad en de politie hebben overleg gevoerd over de te nemen maatregelen. De gemeente Enschede heeft daarover informatie verstrekt. In samenwerking met de gemeente ziet de politie toe op de grote drukte op de pleinen van de binnenstad. Daartoe zijn ook extra mobiele camera’s in de stad geplaatst.

Indien nodig kan de toegang tot een van de pleinen door gemeente en politie worden beperkt, waarbij mensen worden verwezen naar plekken waar nog wel ruimte is. De politie zal er op toezien dat de toegang tot de binnenstad voor hulpdiensten gewaarborgd blijft.

De politie wijst er op dat het afsteken van vuurwerk in grote menigten zeer gevaarlijk is. Spontaan afsteken van vuurwerk is daarom niet toegestaan en de politie zal tegen het afsteken optreden.
Provincie:
Tag(s):