vrijdag, 29. januari 2010 - 23:15

Mailcampagne om uitzetting leerling te voorkomen

Emmen

Het Hondsrug College in Emmen begint maandag een bijzondere actie om te voorkomen dat een leerling Nederland wordt uitgezet en het gezin uit elkaar wordt gerukt. “Wij vinden dat deze uitzetting niet kan”, zegt directeur Rolf Mulder van het Hondsrug College. “Daarom lanceren we maandag 1 februari een landelijke mailcampagne.”

Via de website www.ditmagechtniet.nl kan iedereen met één druk op de knop een open brief mailen naar alle partijen in de Tweede Kamer om staatssecretaris Albayrak te bevragen over deze kwestie.

Klas H2G van het Hondsrug College en CDA-wethouder Henk Jumelet van de gemeente Emmen starten gezamenlijk de mailcampagne.

Mulder: “Wij hopen dat de mailboxen van onze volksvertegenwoordigers bijzonder goed gevuld raken.”

‘Een gezin uit Emmen dreigt binnenkort uit elkaar te worden gerukt. De immigratie- en naturalisatiedienst wil de vader van het gezin terugsturen naar Afghanistan en de moeder naar Rusland. Hun 15-jarige zoon Faisal Dindar moet dan kiezen met wie hij meewil. Een onmogelijke situatie voor het gezin dat hier al bijna negen jaar woont en niet weg wil. Faisal zit nu in havo-2 van het Hondsrug College in Emmen.’ Kijk ook op: www.ditmagechtniet.nl.
Provincie:
Tag(s):