maandag, 11. januari 2010 - 20:32

Man aangehouden na dodemansrit

Volendam

De politie heeft een 21-jarige Volendammer aangehouden voor poging doodslag op een politieagent.

De Volendammer had op 8 januari 2010 om 11.00 uur een benzinestation aan de Julianastraat in Volendam bezocht en had daar getankt zonder te betalen.

De pomphouder belde de politie en die zette de achtervolging in. De 21-jarige automobilist weigerde te stoppen. Omdat hij uit handen van de politie wilde blijven, werd de man een gevaar op de weg. Meerdere weggebruikers moesten vol op hun rem staan om een frontale aanrijding te voorkomen.

Op de N247 ( in de richting van Amsterdam) wilden agenten de man inhalen om hem zo tot stoppen te dwingen. Toen de politieauto naast de auto van de Volendammer reed, stuurde hij zijn auto tegen de politieauto aan. De agenten konden hun voertuig nog net onder controle houden waardoor er geen ernstig ongeluk plaatsvond.

Om veiligiheidsredenen werd achtervolging afgeblazen. Echter tot duidelijk werd dat de man te gevaarlijk was om te laten gaan. De man veroorzaakte meerdere aanrijdingen en bracht medeweggebruikers ernstig in gevaar. Om dit te stoppen werd de achtervolging weer ingezet. Pas in Amsterdam kon de Volendammer aan de kant gezet worden en werd hij aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau. De man heeft zich vrijdag bij de rechter-commissaris moeten verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):