donderdag, 25. maart 2010 - 14:14

Man aangehouden voor bedreiging burgemeester

Grootegast

De politie heeft met de aanhouding van een 47-jarige man uit Opende een bedreiging van de burgemeester van opgehelderd. Op 20 maart ontving burgemeester Dijkstra op zijn huisadres een brief die aan hem gericht was. Op het briefje was een bedreigende tekst geschreven.

Uit het daaropvolgend onderzoek kon de politie al snel de link leggen naar de 47-jarige Opender. Hij had namelijk in 2006 de burgemeester ook al eens op deze manier bedreigd. Met behulp van forensisch onderzoek kon worden vastgesteld dat de verdachte ook dit keer de verzender van de dreigbrief was geweest.

De politie kon hem op 22 maart in zijn woning aanhouden. In de woning trof de politie nog een brief aan. Ook deze was gericht tegen de burgemeester van Grootegast. Het motief voor de bedreiging is uit het onderzoek niet helemaal duidelijk geworden. De verdachte is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze heeft hem in afwachting tot zijn rechtszaak onder voorwaarden in vrijheid gesteld.

De politie heeft het onderzoek al afgerond. Het proces-verbaal wordt naar het Openbaar Ministerie gestuurd. De officier van justitie beslist op grond van het dossier wat met de verdachten gaat gebeuren.
Provincie:
Tag(s):