zondag, 6. juni 2010 - 18:11

Man aangehouden voor geweld tegen agenten

Loppersum

De politie heeft zaterdagnacht een 18-jarige man uit Loppersum aangehouden op de ’t Hoge Heem in zijn woonplaats. Ondanks dat hij door een van de dienders op zijn gedrag werd aangesproken bleef hij agressief. De politie besloot dan ook de man weg te sturen.

Aan deze vordering voldeed hij niet. De verdachte bleef de agenten bedreigen. Hierop werd hij aangehouden. Dit ging niet zonder slag of stoot. Omstanders bemoeiden zich met de aanhouding van de 18-jarige. Tijdens de arrestatie bedreigde de man de agenten en spuugde in hun richting. De politie moest tegen hem en omstanders die hem hielpen geweld gebruiken. Daarbij is ook peperspray ingezet en werd een agent tegen geschopt. Toen de agenten met de verdachte weg reden openden nog onbekenden een deur van de politieauto en gooiden een baksteen naar binnen.

De man zit vast en is in verzekeringgesteld. De agenten stellen een onderzoek in. In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten dat de verdachte voor de rechter-commissaris moet verschijnen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):