zondag, 20. juni 2010 - 22:50

Man achter kogelbrieven aangehouden

Rotterdam

De politie Rotterdam-Rijnmond heeft zondagavond de man aangehouden, die onlangs een filmpje op Youtube plaatste waarin hij onder andere een kogeltje uit een minipistool afvuurt op een foto van burgemeester Aboutaleb.

De man, een 37-jarige Rotterdammer, liep omstreeks half zeven het politiebureau aan de Slinge binnen, bedreigde daar een baliemedewerkster en schoot vervolgens met een minipistool in de richting van de medewerkster. Zij werd niet geraakt en riep direct de hulp in van enkele collega's, die de man vervolgens overmeesterden en aanhielden. De Rotterdammer zit momenteel vast.

Eerder vandaag werd bekend dat Justitie in Rotterdam een onderzoek heeft ingesteld naar de filmpjes op internet waarin met vuurwerk en een minipistooltje op politici wordt geschoten. Het gaat onder meer om foto's van burgemeester Aboutaleb en oud-burgemeester Opstelten van Rotterdam.

In de filmpjes is te zien hoe kogelbrieven voor politieke partijen op de bus worden gedaan, en worden politici en politieke partijen beledigd en bedreigd.
Provincie:
Tag(s):