donderdag, 28. januari 2010 - 12:33

Man bedreigt vrouw en kinderen met vuurwapen

Groningen

De politie heeft woensdagmiddag in de Reviusstraat in Groningen een 35-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging en wapenbezit. Politieagenten reageerden op een melding dat een vrouw en haar kinderen in haar woning zouden worden bedreigd door haar vriend.

De man zou daarnaast een vuurwapen bij zich hebben. De dienders troffen zowel de vrouw met kinderen als haar vriend op straat aan. De verdachte vluchtte een portiek in de Reviusstraat in, terwijl de vrouw en haar kinderen in veiligheid werden gebracht. Vervolgens werd de Stadjer gesommeerd uit het portiek te komen. De man kwam pas naar beneden toen een hondengeleider dreigde met het inzetten van de diensthond.

Beet politiehond

Tijdens de aanhouding luisterde de verdachte niet naar aanwijzingen van de agenten. Zo werkte hij niet mee aan de instructies tijdens het boeien. Toen de verdachte zijn handen niet wilde laten zien, werd hij door een politiehond in zijn linkerarm gebeten. Hij kon daarna worden overmeesterd. De Stadjer werd eerst voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Hij werd daarna ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Bij nader onderzoek trof de politie het vuurwapen met munitie in het portiek in de Reviusstraat aan. De politie stelt een nader onderzoek in.
Provincie:
Tag(s):