woensdag, 21. juli 2010 - 9:09

Man bekent tien zedendelicten

De recherche van het district Maas en Leijgraaf verwacht de afgelopen maanden na de aanhouding van een 34-jarige inwoner van Cuijk tien ernstige zedenmisdrijven te hebben opgelost. Dit deed zij in samenwerking met de afdeling zeden.

De 34-jarige man werd op donderdag 06 januari aangehouden in een onderzoek naar de gewelddadige verkrachting en mishandeling op nieuwjaarsdag van twee jonge vrouwen op de Molenstraat in Wanroij. Daarbij reed hij de vrouwen opzettelijk van hun fiets en bleven er op de plaats van het delict sporen achter van zijn auto.

Oplettende surveillerende agenten traceerden enkele dagen later de gebruikte auto in een Cuijkse straat, waarna de man werd opgepakt. Al eerder berichtte de politie dat de man daarna drie zedendelicten en een tasjesroof bekende.

Het betreffen, naast de genoemde verkrachting op nieuwjaarsdag, de aanranding van een 16-jarig meisje uit Wanroij op 14 november 2009 in Wanroij en de aanranding van een 20-jarige vrouw uit Cuijk op 7 augustus 2009 in Vianen. Tevens bekende hij een tasjesroof van een 16-jarig meisje uit Beek op 16 december 2009 in Nijmegen.

Nieuwe DNA-hit
Het DNA-profiel van de verdachte bleek vervolgens overeen te komen met een DNA-spoor van een zedenmisdrijf in Bergen op Zoom, gepleegd in 1995. De man bleek in die periode in die omgeving te werken. Hij had geprobeerd een vrouw te verkrachten. Het toenmalige slachtoffer werd opgespoord en zij is nogmaals gehoord. De verdachte heeft dit feit bekend.

Onderzoek naar overige zedendelicten
Het rechercheteam heeft tijdens het onderzoek alle ernstige zedenmisdrijven in de regio van de afgelopen jaren bekeken, waarvoor de man mogelijk in aanmerking kwam. Dit heeft ertoe geleid dat nog eens vijf zaken konden worden opgelost.

De verdachte bekende verkrachtingen in Gassel, Sint Anthonis en Oeffelt en pogingen daartoe in Sint Anthonis en Oeffelt. Deze delicten werden gepleegd in de periode 2007 - 2009. Alle slachtoffers van de man zijn op de hoogte gebracht van de resultaten van het onderzoek.

Gewelddadige werkwijze
Een aantal van de door de Cuijkenaar gepleegde delicten hadden een zeer gewelddadig karakter. Zo schuwde hij grof geweld niet en sloeg en schopte hij meerdere van zijn slachtoffers hard en veelvuldig. Een van zijn slachtoffers raakte daarbij zelfs buiten bewustzijn.

Psychiatrisch onderzoek
De verdachte zit nog in hechtenis. Er zal een uitgebreid psychisch onderzoek plaatsvinden. Als dat is afgerond zal hij zich voor een rechter moeten verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):