maandag, 6. september 2010 - 14:02

Man dreigt via 112 iemand te gaan vermoorden

Almere

Zondagochtend rond 11.00 uur is een 34-jarige man uit Almere aangehouden op het station Muziekwijk. ‘De man had in de ochtend meerdere telefoontjes gepleegd naar het noodnummer 112 en had tijdens deze telefoongesprekken aangegeven dat hij een wapen had en iemand van het leven zou gaan beroven’, meldt de politie maandag.

Nadat zijn telefoontjes waren nagetrokken kwam al gauw de identiteit van de man aan het licht. Op het moment dat de notoire beller wederom een 112-melding deed, bleek dat hij zich bevond op het perron van station Muziekwijk.

Agenten trekken vuurwapen
Omdat de verdachte tijdens de telefoongesprekken aangaf in het bezit te zijn van een wapen hebben agenten bij zijn aanhouding hun vuurwapen getrokken. Bij de aanhouding is niet geschoten.

Ten tijde van de aanhouding arriveerde een trein. De passagiers die uitstapten werden in verband met hun veiligheid gesommeerd het perron te verlaten.

De verdachte bleek na de aanhouding geen wapen bij zich te hebben. Wel bedreigde hij na zijn aanhouding één van de politieagenten. De man zit nog vast en de recherche van Almere Stad West heeft de zaak in onderzoek.
Provincie:
Tag(s):