donderdag, 9. september 2010 - 19:16

Man en twee honden omgekomen bij woningbrand

Heerenveen

Een nog onbekende man is donderdagmiddag bij een brand in een woning aan de Van Dekemalaan in Heerenveen om het leven gekomen.

Iets na 16.00 uur kregen de hulpdiensten via 1-1-2 een melding dat er in de betreffende straat een hoekwoning in brand stond. Buurtbewoners hadden nog geprobeerd om de woning binnen te gaan, dit omdat ze het sterke vermoeden hadden dat er nog iemand in de woning zou zijn. Door de hevige rookontwikkeling en de hitte kon men niet naar binnen.

Toen de brandweer arriveerde werd ook nog een poging gedaan om naar binnen te gaan. Het was echter te gevaarlijk voor de brandweer om naar binnen te gaan. Nadat het vuur grotendeels was geblust, werd het levenloze lichaam van een man aangetroffen. Mogelijk de 63-jarige hoofdbewoner. Identificatie zal dit echter moeten uitwijzen. Bij de brand kwamen ook twee honden om het leven.

Een naastgelegen woning liep door de brand veel rook- en waterschade op. Door de brand ontstond er ook een groot gat in het dak van deze woning. De bewoners van dit pand worden elders opgevangen. De straat werd tijdens de brand door de politie afgesloten. De gemeente Heerenveen regelde onder andere hekwerk.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. De technische recherche stelt een nader sporenonderzoek in.

Voor meer foto's zie www.blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):