zondag, 18. april 2010 - 13:58

Man grijpt in bij mishandeling door eenden

Utrecht

In de Oudegracht in Utrecht, bij de Stadhuisbrug, werd een vrouwtjeseend belaagd door drie mannetjes. Hierbij werd de eend in haar hals gebeten en werd zij minutenlang onder water gedrukt door de mannetjes.

Het tafereel trok steeds meer kijkers, maar niemand stak een hand uit. Remco de Brug dacht er anders over en besloot de weerloze eend te hulp te schieten. Hij klom over de reling langs de gracht en begon in het water te schoppen en te schreeuwen naar de opgewonden eenden. Deze schrokken hier dusdanig van dat zij het vrouwtje even met rust lieten.

Op dat moment leek zij al dood te zijn, want de eend dreef met de kop onder water in de gracht. Gelukkig bevond zij zich langs de kade, waardoor Remco de eend met zijn voet uit het water kon tillen. Vervolgens wikkelde hij haar in een doek en ging met haar in de zon staan. De eend, die nog bleek te leven, was in shock en trilde hevig. Omstanders gingen een winkel in om de dierenambulance te bellen, waarmee werd afgesproken dat de eend opgehaald zou worden op De Neude. Na enige tijd te hebben gewacht kon Remco aldaar de eend aan de zorg van de dierenambulance overdragen.
Provincie:
Tag(s):