woensdag, 21. juli 2010 - 12:02

Man neergeschoten na ruzie over hond

Den Helder

Dinsdagavond, rond 21.15 uur, vond er een schietincident plaats op de Brakkeveldweg waarbij een 25-jarige man uit Maarssen in zijn borst geschoten werd.

De man liet samen met een 20-jarige vriend uit Den Helder zijn hond uit. Ze kwamen vanuit de wijk Nieuw Den Helder en gingen vanaf de Texelstroomlaan de Brakkeveldweg op. De hond ging op dat moment stil staan op straat.

Er kwam een auto aan die moest remmen voor de hond. Uit de auto stapte een man met een licht getinte huidskleur. Hij was boos op het tweetal omdat hij moest remmen en er ontstond een discussie tussen het slachtoffer en de automobilist. De vriend lijnde zijn hond aan. Opeens werd er geschoten en bleek de 25-jarige man gewond te zijn geraakt in zijn bovenlichaam. De bestuurder van de auto stapte in en reed weg in de richting van het centrum. Het tweetal besloot naar het ziekenhuis te lopen via het Liniepad.

Onderzoek in de omgeving

Er werd aan de politie doorgegeven dat er een schietincident had plaatsgevonden op de Middenweg ter hoogte van perceel 2. Daar waren het slachtoffer en zijn vriend inmiddels te voet aangekomen. Het slachtoffer werd vervolgens per ambulance vervoerd naar het Geminiziekenhuis waar hij, buiten levensgevaar, is opgenomen op de afdeling Intensive Care.

De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld, onder meer op de plaats waar het incident heeft plaatsgevonden en de plaats waar het slachtoffer naar toe is gelopen. Daarbij werden onder meer forensisch rechercheurs en een speurhond ingezet.

Signalement en getuigenoproep

De verdachte is nog voortvluchtig. Het zou moeten gaan om een man tussen de 20 en 30 jaar oud met een licht getinte huidskleur. Hij is ongeveer 1,80 meter lang en heeft een slank postuur en kort zwart haar. Hij droeg een grijze blouse met lange mouwen en een blauwe spijkerbroek. Hij reed in een oud model personenauto van het merk Mazda en kleur groen.

Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht zich te melden bij de recherche in Den Helder: 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):